Najlepšie domáce rožky, ktoré sú lepšie ako tie, čo kupujete v obchode

Foto: pixabay.com

Na internete nájdete množstvo receptov na prípravu domácich rožkov. My vám ponúkame recept, ktorý máme overený a vždy sa podarí. Tieto naše rožky si určite zamilujete.

Prep Time 1 hr 15 mins
Cook Time 15 mins

Ingredients
  

  • 250 ml teplej vody
  • 2 čajové lyžičky kryštálového cukru
  • 22 g čerstvého droždia
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • trošku vlažného mlieka na potretie

Instructions
 

  • Urobíme si kvások tak, že si do vody rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Poriadne premiešame a necháme zakryté kuchynskou utierkou odpočívať na teplom mieste.
  • V miske si zmiešame múky, soľ, olej a kvások. Zmiešame a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré miesime 5 minút. Cesto vytvarujeme do gule a necháme v miske, ktorú zakryjeme kuchynskou utierkou, kysnúť na teplom mieste 30 minút.
  • Cesto poprekladáme a necháme ešte kysnúť 30 minút.
  • Cesto rozdelíme na dve polovice, z každej vypracujeme guľu a rozvaľkáme ju na hrúbku 0,5 cm.
  • Rozvaľkané cesto rozrežeme na 4 časti, ktoré zvinieme do tvaru rožkov. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Rožky necháme na plechu podkysnúť ešte 15 minút.
  • Pripravíme si rúru, ktorú necháme vyhriať na 220 stupňov. Do rúry vložíme hrniec s horúcou vodou a položíme ho na dno rúry.
  • Pripravené rožky potrieme vlažným mliekom a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.
  • Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU