Najlepšie domáce rožky, ktoré sú lepšie ako tie, čo kupujete v obchode

Na internete nájdete množstvo receptov na prípravu domácich rožkov. My vám ponúkame recept, ktorý máme overený a vždy sa podarí. Tieto naše rožky si určite zamilujete.

  • 250 ml teplej vody
  • 2 čajové lyžičky kryštálového cukru
  • 22 g čerstvého droždia
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • trošku vlažného mlieka na potretie
  1. Urobíme si kvások tak, že si do vody rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Poriadne premiešame a necháme zakryté kuchynskou utierkou odpočívať na teplom mieste.

  2. V miske si zmiešame múky, soľ, olej a kvások. Zmiešame a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré miesime 5 minút. Cesto vytvarujeme do gule a necháme v miske, ktorú zakryjeme kuchynskou utierkou, kysnúť na teplom mieste 30 minút.

  3. Cesto poprekladáme a necháme ešte kysnúť 30 minút.

  4. Cesto rozdelíme na dve polovice, z každej vypracujeme guľu a rozvaľkáme ju na hrúbku 0,5 cm.

  5. Rozvaľkané cesto rozrežeme na 4 časti, ktoré zvinieme do tvaru rožkov. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  6. Rožky necháme na plechu podkysnúť ešte 15 minút.

  7. Pripravíme si rúru, ktorú necháme vyhriať na 220 stupňov. Do rúry vložíme hrniec s horúcou vodou a položíme ho na dno rúry.

  8. Pripravené rožky potrieme vlažným mliekom a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.

  9. Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU