Najlepšie domáce rožky, ktoré sú lepšie ako tie, čo kupujete v obchode

Foto: pixabay.com
Na internete nájdete množstvo receptov na prípravu domácich rožkov. My vám ponúkame recept, ktorý máme overený a vždy sa podarí. Tieto naše rožky si určite zamilujete.
Ingredients
- 250 ml teplej vody
- 2 čajové lyžičky kryštálového cukru
- 22 g čerstvého droždia
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky soli
- 6 polievkových lyžíc oleja
- trošku vlažného mlieka na potretie
Instructions
- Urobíme si kvások tak, že si do vody rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Poriadne premiešame a necháme zakryté kuchynskou utierkou odpočívať na teplom mieste.
- V miske si zmiešame múky, soľ, olej a kvások. Zmiešame a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré miesime 5 minút. Cesto vytvarujeme do gule a necháme v miske, ktorú zakryjeme kuchynskou utierkou, kysnúť na teplom mieste 30 minút.
- Cesto poprekladáme a necháme ešte kysnúť 30 minút.
- Cesto rozdelíme na dve polovice, z každej vypracujeme guľu a rozvaľkáme ju na hrúbku 0,5 cm.
- Rozvaľkané cesto rozrežeme na 4 časti, ktoré zvinieme do tvaru rožkov. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Rožky necháme na plechu podkysnúť ešte 15 minút.
- Pripravíme si rúru, ktorú necháme vyhriať na 220 stupňov. Do rúry vložíme hrniec s horúcou vodou a položíme ho na dno rúry.
- Pripravené rožky potrieme vlažným mliekom a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.
- Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!