Najlepšia varená knedľa akú ste kedy jedli: Musíte ju vyskúšať

  • Domáca varená knedľa

Aj vy ste ako deti milovali domácu knedľu od babičky? Skúste si ju pripraviť sami vo vašej kuchyni podľa nášho receptu a knedľu z obchodu už viac nekúpite.

  • 500 g polohrubá múka
  • 22 g čerstvé droždie
  • 250 ml mlieko
  • 1 čajová lyžička cukor
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 2 vajíčka ( jedno celé vajce a jedno žĺtko)
  • olej na potretie
  1. Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo teplé, ale nie horúce. Pridáme cukor, droždie a poriadne premiešame. Kvások necháme odpočívať na teplom mieste.

  2. Do nádoby si dáme preosiatu múku, soľ, jedno celé vajíčko a jedno žĺtko. Pridáme kvások a všetko spolu premiešame.

  3. Cesto miesime v rukách, keďže musí byť trošku hustejšie. Vypracované cesto jemne posypeme múkou a zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť 1,5 – 2 hodiny.

  4. Vykysnuté cesto vyložíme na múkou posypanú dosku a rozdelíme ho na dve polovice. Z každej vytvarujeme valec a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

  5. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Voda nesmie siahať vyššie ako do 1/3 hrnca. Keď sa voda varí, vložíme do nej knedle a zakryjeme. Hrniec nesmie byť odkrytý. Knedle varíme z každej strany 7 minút a po vybratí potrieme olejom. Dobrú chuť!