Neviete čo variť, no dali by ste si niečo rýchle a chutné? Pripravte si obľúbeného lososa, ktorý sa dá pripraviť aj inak, ako na grile. Okrem toho ho môžete dochutiť napríklad aj pridaním paradajok.
Čo potrebujeme na jeho prípravu?
Potrebné prísady
700 g filetov z morských rýb (losos)
800 g paradajok v konzerve
2 ČL hnedého cukru
2 cibule
2 Pl olivového oleja
2 PL sójovej omáčky
2 ČL tymiánu (sušený alebo čerstvý)
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Rozmrazenú rybu si nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónom. Na panvici si rozpálime olej a pridáme pokrájanú cibuľu na kocky, ktorú opekáme do zlatista.
Pridáme cukor, tymián, sójovú omáčku, paradajky spolu aj so šťavou z konzervy. Omáčku necháme následne chvíľu prevariť.
Rybie filety si osolíme z oboch strán a vložíme do hrnca, ktorý prikryjeme. Môžeme dusiť 10 až 15 minút, počas dusenia rybu otočíme.
Po podusení rybu vyberieme a dochutíme omáčku soľou a korením podľa chuti.
Ako prílohu môžeme podávať ryžu zmiešanú s hráškom a mrkvou.
mimibazar.sk