Milujete lososa? Pripravte si ho na paradajkovej omáčke s ryžou

Neviete čo variť, no dali by ste si niečo rýchle a chutné? Pripravte si obľúbeného lososa, ktorý sa dá pripraviť aj inak, ako na grile. Okrem toho ho môžete dochutiť napríklad aj pridaním paradajok.

Čo potrebujeme na jeho prípravu?

Potrebné prísady

700 g filetov z morských rýb (losos)

800 g paradajok v konzerve

2 ČL hnedého cukru

2 cibule

2 Pl olivového oleja

2 PL sójovej omáčky

2 ČL tymiánu (sušený alebo čerstvý)

mleté čierne korenie

soľ

Postup

Rozmrazenú rybu si nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónom. Na panvici si rozpálime olej a pridáme pokrájanú cibuľu na kocky, ktorú opekáme do zlatista.

Pridáme cukor, tymián, sójovú omáčku, paradajky spolu aj so šťavou z konzervy. Omáčku necháme následne chvíľu prevariť.

Rybie filety si osolíme z oboch strán a vložíme do hrnca, ktorý prikryjeme. Môžeme dusiť 10 až 15 minút, počas dusenia rybu otočíme.

Po podusení rybu vyberieme a dochutíme omáčku soľou a korením podľa chuti.

Ako prílohu môžeme podávať ryžu zmiešanú s hráškom a mrkvou.

mimibazar.sk