Kuracie kúsky s mandarínkovou salsou: Recept, ktorý musíte vyskúšať

Svieži a navyše pekne rozvoniavajúci obed či večeru si pripravíte raz dva na panvici a to zmiešaním iba pár chutných ingrediencií. Pridaním ovocia vo forme mandariniek či pomarančov vznikne skutočne božské jedlo.

Čo potrebujeme na prípravu?

Prísady

kuracie prsia bez kože

2 až 3 šálky hnedej ryže

1 plechovka mandaríniek (môžu byť aj čerstvé pomaranče)

1/2 šálky nasekaných pekanových orechov

1/4 šálky nakrájanej červenej cibule

2 strúčiky cesnaku

1 PL oleja

2 PL čerstvého koriandra

korenie

soľ

Príprava

Do rozohriateho oleja dáme okorenené a osolené kuracie mäso a pár minút opekáme. Potom pridáme cesnak. Medzitým si uvaríme ryžu domäkka.

V miske zmiešame mandarínky, pekanové orechy, cibuľu a koriander, zalejeme asi 1/4  šálky  šťavou z mandarínkovej konzervy a keď je mäsko už skoro hotové, zalejeme touto zmesou.

Ešte krátko povaríme. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť.

Foto: Twitter

Twitter.com