Máme pre vás recept na ďalší chutný koláč, ktorý sme skúšali. Jednoduchý a nenáročný na prípravu, ktorý určite zvládnu upiecť aj úplní začiatočníci. Okrem toho stačí len vyvalkať cesto, pripraviť puding a už len pekne poukladať na plech.
No ale poďme pekne od začiatku.
Potrebujeme
1 balík detských piškót
1 balík lístkového cesta
kompót – my sme použili mandarinky, skvelé sú ja marhule či broskyne
2 bal. vanilkový cukor
1 liter mlieka
2 bal. pudingu Zlatý klas
Postup
Z lístkového cesa si vyvalkáme dva pláty. Jeden položíme na vymastený a pomúčený plech.
Na cesto poukladáme tesne vedľa seba piškóty.
Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatého klasu pripravíme hustý puding. (v 200 ml mlieka rozmiešame metličkou prášok a za stáleho miešania vlejeme do 800 ml vriaceho mlieka).
Uvarený puding vylejeme na piškóty a na vrch poukladáme ovocie. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 st. 25 až 30 min.
Dobrú chuť.
