Máme vyskúšaný! Mandarínkovo-pudingový koláč z lístkového cesta

Máme pre vás recept na ďalší chutný koláč, ktorý sme skúšali. Jednoduchý a nenáročný na prípravu, ktorý určite zvládnu upiecť aj úplní začiatočníci. Okrem toho stačí len vyvalkať cesto, pripraviť puding a už len pekne poukladať na plech.

No ale poďme pekne od začiatku.

Potrebujeme

1 balík detských piškót

1 balík lístkového cesta

kompót – my sme použili mandarinky, skvelé sú ja marhule či broskyne

2 bal. vanilkový cukor

1 liter mlieka

2 bal. pudingu Zlatý klas

Postup

Z lístkového cesa si vyvalkáme dva pláty. Jeden položíme na vymastený a pomúčený plech.

Na cesto poukladáme tesne vedľa seba piškóty.

Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatého klasu pripravíme hustý puding. (v 200 ml mlieka rozmiešame metličkou prášok a za stáleho miešania vlejeme do 800 ml vriaceho mlieka).

Uvarený puding vylejeme na piškóty a na vrch poukladáme ovocie. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 st. 25 až 30 min.

Dobrú chuť.

Foto: Peepl.sk