Upečte si lahodnú čokoládovo-krémovú tortu, ktorá vám spríjemní hoci aj upršaný deň. Jej postup nie je vôbec náročný na prípravu a určite ňou potešíte celú vašu rodinu či priateľov. Určite ju vyskúšajte.
Čo potrebujeme na jej prípravu?
Na korpus:
320 g múka
280 g cukor
500 ml teplé mlieko
6 lyžíc kakao
4 čl kypriaci prášok do pečiva
Na plnku :
200 g cukor
3 lyžice múka
1 vajce
500 ml horúce mlieko
Na polevu:
150 g horká čokoláda
10 g ozdoba
Postup:
Najskôr si pripravíme korpus. V miske zmiešame múku, cukor, kakao a kypriaci prášok, zamiešame a zalejeme teplým mliekom. Miešame až kým nám nezmiznú všetky prípadné hrudky.
Masu vlejeme do tortovej formy s priemerom 22 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v rúre 40 minút na 180 stupňov.
Po upečení korpus rozrežeme na tri rovnaké diely a tortu postupne skladáme tak, že si do formy uložíme prvý diel .
Ďalej budeme pripravovať krém. Nasypeme si do misky cukor, múku, vajce a dobre zamiešame, následne prilejeme horúce mlieko a opäť miešame.
V hrnci prihrievame zmes na miernom plameni a miešame, kým nám nezhustne a necháme vychladnúť.
Na prvý diel korpusu natrieme prvú vrstvu krému a rozotrieme po celej ploche. Priložíme druhý diel korpusu a nanesieme druhú časť krému.
Tretí diel korpusu položíme na vrch. Pripravenú tortu dáme do chladničky asi na dve hodiny.
Po vychladnutí polejeme rozpustenou čokoládou a ozdobíme.
https://www.youtube.com/watch?v=-RkHe98D3oo
YouTube