Jednoduchá čokoládová torta s korpusom bez vajec a fantastickým krémom

Foto: youtube.com

Upečte si lahodnú čokoládovo-krémovú tortu, ktorá vám spríjemní hoci aj upršaný deň. Jej postup nie je vôbec náročný na prípravu a určite ňou potešíte celú vašu rodinu či priateľov. Určite ju vyskúšajte.

Čo potrebujeme na jej prípravu?

Na korpus:

320 g múka

280 g cukor

500 ml teplé mlieko

6 lyžíc kakao

4 čl kypriaci prášok do pečiva

Na plnku :

200 g cukor

3 lyžice múka

1 vajce

500 ml horúce mlieko

Na polevu:

150 g horká čokoláda

10 g ozdoba

Postup:

Najskôr si pripravíme korpus. V miske zmiešame múku, cukor, kakao a kypriaci prášok, zamiešame a zalejeme teplým mliekom. Miešame až kým nám nezmiznú všetky prípadné hrudky.

Masu vlejeme do tortovej formy s priemerom 22 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v rúre 40 minút na 180 stupňov.

Po upečení korpus rozrežeme na tri rovnaké diely a tortu postupne skladáme tak, že  si do formy uložíme prvý diel .

Ďalej budeme pripravovať krém. Nasypeme si do misky cukor, múku, vajce a dobre zamiešame, následne prilejeme horúce mlieko a opäť miešame.

V hrnci prihrievame zmes na miernom plameni a miešame, kým nám nezhustne a necháme vychladnúť.

Na prvý diel korpusu natrieme prvú vrstvu krému a rozotrieme po celej ploche. Priložíme druhý diel korpusu a nanesieme druhú časť krému.

Tretí diel korpusu položíme na vrch. Pripravenú tortu dáme do chladničky asi na dve hodiny.

Po vychladnutí polejeme rozpustenou čokoládou a ozdobíme.

YouTube