Skvelá bublanina s čerstvým ovocím, na ktorú nedáte dopustiť

Sezóna ovocia sa už konečne začala, čo je skvelý čas na prípravu chutných šťavnatých koláčikov, ktoré ocení nielen vaša rodina, no i návšteva či priatelia. Postup je pritom nenáročný a sladkú maškrtu s ovocím máte za chvíľku pripravenú.

Čo potrebujeme na dvojfarebnú bublaninu?

2 hrnčeky polohrubej múky (hrnček 250 ml)

1 hrnček kryštálového cukru

1 prášok do pečiva

5 vajec

1 hrnček vlažnej vody

1/2 hrčeka oleja

1 polievkovú lyžicu kakaa

štipku soli

Postup:

  • Žĺtka oddelíme od bielkov
  • Žĺtka v osobitnej nádobe dobre vyšľaháme
  • Pridáme olej, opäť šľaháme
  • Kryštálový cukor, šľaháme mixérom
  • Do zmesy pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a hrnček vody, všetko spolu premiešame vareškou
  • V druhej nádobe si vyšľaháme bielka so štipkou soli, aby nám vznikol hustý sneh
  • Sneh jemne vmiešame do cesta
  • Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie
  • Do druhej polovice cesta môžeme pridať lyžicu kakaa a poriadne premiešame (ak chceme dvojfarebnp bublaninu), vylejeme na plech
  • Poukladáme ovocie podľa vlastného výberu
  • Pečieme v rúre na 180 st.

Dobrú chuť.