Sezóna ovocia sa už konečne začala, čo je skvelý čas na prípravu chutných šťavnatých koláčikov, ktoré ocení nielen vaša rodina, no i návšteva či priatelia. Postup je pritom nenáročný a sladkú maškrtu s ovocím máte za chvíľku pripravenú.
Čo potrebujeme na dvojfarebnú bublaninu?
2 hrnčeky polohrubej múky (hrnček 250 ml)
1 hrnček kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
5 vajec
1 hrnček vlažnej vody
1/2 hrčeka oleja
1 polievkovú lyžicu kakaa
štipku soli
Postup:
- Žĺtka oddelíme od bielkov
- Žĺtka v osobitnej nádobe dobre vyšľaháme
- Pridáme olej, opäť šľaháme
- Kryštálový cukor, šľaháme mixérom
- Do zmesy pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a hrnček vody, všetko spolu premiešame vareškou
- V druhej nádobe si vyšľaháme bielka so štipkou soli, aby nám vznikol hustý sneh
- Sneh jemne vmiešame do cesta
- Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie
- Do druhej polovice cesta môžeme pridať lyžicu kakaa a poriadne premiešame (ak chceme dvojfarebnp bublaninu), vylejeme na plech
- Poukladáme ovocie podľa vlastného výberu
- Pečieme v rúre na 180 st.
Dobrú chuť.