Pripravte si chutný cheesecake podľa jednoduchého a nenáročného receptu, ktorý sa dá pripraviť aj na dva spôsoby, ako pečený, či nepečený podľa vašej chuti a času. Jedno je isté, vždy si budete musieť dať aj druhý kúsok.
Koláče či sladké maškrty snáď chudia každému, malým i veľkým, sú vynikajúce na rodinné oslavy, na posedenie s priateľmi, či len tak, na všedný deň. Tento cheesecake nebude taktiež žiadnou výnimkou.
Čo potrebujeme na jeho prípravu?
Prísady na korpus
250 g maslové sušienky
120 g maslo
3 PL cukor
Prísady na plnku
500 g mascarpone, môže sa použiť aj iný smotanový syr
250 g jemný tvaroh
200 g kyslá smotana
250 g práškový cukor
2 KL vanilkový extrakt
3 ks vajce
mini čokoládové lupienky
Postup prípravy
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a na dno natlačíme maslové sušienky podrvené na strúhanku, zmiešané s maslom a cukrom podľa potreby. Zmes by mala byť vláčna a podobať sa mokrému piesku.
V mixéri si vymiešame mascarpone, tvaroh, smotanu, cukor, vanilkový extrakt a pomaly po jednom zašľahávame vajíčka a dosypeme čokoládovými lupienkami.
Okraj formy je lepšie si natrieť maslom, aby sa po dopečení zmes pekne oddeľovala.
Všetko nalejeme na sušienkovú zmes a pečieme 40 minút.
Po upečení koláč necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
simplyrecipes.com