Chutné grilované bravčové kotlety s plnkou z modrého syra. Ako stvorené na váš stôl

Hľadáte inšpiráciu na obed, no neviete, čo pripraviť? Grilované bravčové kotlety s originálnou sladkasto – korenistou plnkou skombinované s chrumkavými orechmi by mohli byť tou správnou voľbou. Príprava vám nezaberie viac ako 10 minút a varenie je hotové do 15-tich.

Z uvedených surovín vyjde na 4 porcie.

Potrebujeme:

4 chudé bravčové kotlety

1 polievkovú lyžicu olivového oleja

soľ, mleté čierne korenie

Plnka:

1 jablko, olúpané a pokrájané na malé kocky

100 g syra rokfort

45 g nasekaných pekanových orechov

2 mladé pokrájané cibuľky

Postup:

Zmiešajte všetky prísady do plnky a odložte ich nabok.

Pripravte si mäso tak, že z kotliet poodkrajujete mastné kúsky. Malým nožom urobte vodorovný rez do mastnej strany každej kotlety takmer až po kosť. Vznikne vám takto malá kapsička.

Do vzniknutej kapsy dajte pripravenú plnku, ktorú rovnomerne rozdeľte a pevne natlačte do kotliet. Nezabudnite ich spevniť špajdlami.

Predhrejte si gril na strednú teplotu. Pripravené kotlety poukladajte na papier na pečenie, potrite olejom a dochuťte korením a soľou. Grilujeme 6 – 8 minút z každej strany, záleží však na hrúbke mäsa, prípadne kým nezhnedne a po vpichnutí z nich nevyteká číra šťava. Odstráňte špajdle a podávajte.

Ako prílohu môžete podávať zemiaky alebo zelenú fazuľku.