Zdravá, rýchla a chutná večera za pár minút. Opečené tofu so zeleninou

Nezáleží na tom, či ste zástancom výlučne vegetariánskej stravy alebo mäso nesmie vo vašom jedálničku chýbať, občas si môžete dopriať aj niečo bezmäsité. Vyskúšali sme tento skvelý vegánsky recept z tofu a musíme uznať, že chutil vynikajúco.

Príprava je rýchla a nenáročná, ako prílohu si môžete pripraviť ryžu či zemiaky, prípadne siahnite len po čerstvej zelenine ako sme to urobili my.

Potrebujeme na 2 porcie

tofu

1/2 zeleninového bujónu

2 PL sójovej omáčky

3 PL hladkej múky

1 PL mletej červenej papriky

rasca

grilovacie korenie

soľ

olej

Postup

Tofu si nakrájame na obdĺžniky a vložíme do väčšej misy. Pripravíme si zálievku z 250 ml horúcej vody, bujónu a 2 PL sójovej omáčky. Tofu pripravenou horúcou zálievkou zalejeme a počkáme, kým vychladne. Následne scedíme.

Zatiaľ si nachystáme zmes na obaľovanie. Na tanieri zmiešame múku, červenú papriku, griľovacie korenie, rascu, my sme pridali aj trochu pomletého chili (použite iba, ak máte radi pikantné jedlá).

Tofu osolíme a obalíme v zmesi z každej strany.

Pripravené obdĺžniky smažíme na panvici na rozpálenom oleji až kým nám pekne tofu nezhnedne (stačí 2 – 3 minútky z každej strany). Po dopečení vyberieme a podávame s prílohou. Dobrú chuť!

Foto: peepl.sk