9 osvedčených tipov a trikov, ktoré majú pri varení cenu zlata: Tieto poznáte?

Niekedy stačí  jednoduchý trik, aby ste si varenie užili ešte o niečo viac. Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na to, aby vám príprava jedla išla skutočne od ruky.

 

Toto sa vám pri varení môže zísť:

1. Veľmi štipľavé jedlo – Prehnali ste to so štipľavou paprikou? Nevzdávajte sa, ešte nič nie je stratené. Pridajte trošku kyslej smotany a ostrosť sa zjemní.

2. Varenie cestovín – Stále sa vám nedarí uvariť cestoviny tak, aby chutili ako z pravej talianskej reštaurácie? Máme pre vás malý trik. Cestoviny sa vždy musia variť v slanej vode. Ideálne je však soľ pridať až vtedy, keď sa už voda varí.

3. Je už vajce dostatočne uvarené? Ani vy nikdy neviete odhadnúť či je vajce už dostatočne uvarené? Vyskúšajte našu malú radu. Vajce položte na rovnú podložku a roztočte ho. Ak sa pomaly otáča okolo svojej osi, žĺtok je už dostatočne uvarený. Ak sa len kolísa zo strany na stranu, je ešte surové.

4. Bylinky sú všade len nie tam, kde by mali byť – Poznáte to, keď krájate čerstvé bylinky, máte ich nalepené na prstoch na nožíku dokonca aj na doske. Vieme, ako tomu zabrániť. Po tom, ako umyjete a osušíte bylinky, pridajte na dosku lyžičku soli. Uvidíte, že soľ zabráni tomu, aby ste mali bylinky všade.

5. Biela ryža – Chcete uvariť dokonale bielu ryžu? Žiadny problém. Pridajte do vody pár kvapiek citrónu a po žltej ryži nezostane ani stopy.

>>>Blesková pizza z panvice hotová už za 10 minút: Na jej prípravu potrebujete len 4 prísady

6. Bielenie vajíčok -Milujete uvarené vajíčka, ale ich bielenie vám trvá večnosť? Pridajte do vody trošku octu a uvidíte, že vajíčka obielite behom pár sekúnd.

7. “Ťažký cesnak” – Máte radi cesnak, ale cítite sa po ňom ťažko? Skúste ho rozkrojiť na polovicu a vytiahnuť z neho zelenú stonku. Práve ona zapríčiňuje vaše žalúdočné ťažkosti.

8. Zbohom hrudky – Akokoľvek sa snažíte, ale občas sa vám v smotanovej omáčke či kyslej polievke urobia hrudky? Pridajte do jedla trošku prášku do pečenia a rozlúčte sa s hrudkami navždy.

9. Zlepené cestoviny– Ak ani vy nie ste milovníkom zlepených cestovín, pridajte do vody trošku olivového oleja.