Vyskúšali sme upiecť domáci chlieb: Podľa tohto receptu bol geniálny!

Kedysi naši predkovia pravidelne piekli chlieb doma, pričom gazdinky mali svoje osvedčené recepty, na ktoré nedali dopustiť. V dnešnej dobe je už skôr raritou, keď sa v nejakej domácnosti domáci chlieb objaví.

My sme vyskúšali pripraviť domáci chlebík podľa jednoduchého a nenáročného receptu a výsledok bol skutočne vynikajúci. Môžete skúsiť aj vy.

Potrebujeme:

3 šálky hladkej múky (1 šálka = 250 ml)

1,5 šálky vlažnej vody

1 lyžička sušeného droždia

1 lyžička soli

rôzne semienka

Postup:

V miske si premiešame vareškou všetky prísady okrem semienok tak, aby sa všetko dobre spojilo. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť pri izbovej teplote celú noc, alebo 12 hodín.

Po vykysnutí si nachystáme zapekaciu misu s pokrievkou, vložíme ju do rúry a necháme ju vyhriať pri 230 stupňoch.

Následne cesto (vrch môžeme posypať semienkami) preložíme na papier na pečenie a opatrne vložíme do horúcej misy. Prikryjeme a vložíme do rúry.

Chlieb pečieme na 230 stupňoch po dobu 30 minút (my sme piekli v teplovzudšnej rúre). Potom odokryjeme a necháme ešte zapiecť vrch na 15 až 20 minút.

Chlebík vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a môžeme jesť. Dobrú chuť.

Foto: peepl.sk