Vyskúšali sme piškótové cesto podľa tohto receptu. Je vynikajúce, môžeme len odporučiť

Príprava piškótového cesta je nenáročná, rýchla a výsledok je zaručene vynikajúci. Okrem toho môžete cesto skombinovať s rôznymi plnkami, pudingom či ovocím a vznikne vám skvelý zákusok, ktorým potešíte celé vaše okolie.

My sme vyskúšali nižšie uvedený recept a výsledok bol výborný. Cesto sme následne rozkrojili na dve polovice a naplnili pudingovou plnkou, na vrch a kraje torty sme použili tvarohovo-smotanovú plnku. Ovocie samozrejme nemohlo chýbať.

Čo potrebujeme?

6 vajec

10 PL vlažnej vody

10 PL kryštálového cukru

10 PL polohrubej múky

1 prášok do pečiva

*PL – plná lyžica

Príprava

Oddelíme si žĺtka od bielkov. V osobitnej miske vymiešame bielka do tuhého snehu.

V druhej miske máme 6 žĺtkov, ktoré zmiešame do hustej hmoty s cukrom. Následne pridáme vodu a opäť spolu premiešame. Nakoniec do cesta vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Keď máme žĺtkovú zmes hotovú, primiešame do nej sneh z bielkov.

Pečieme na 180 stupňoch, približne 20 až 25 minút.

Foto: Peepl.sk