Chcete pripraviť pre vašich najbližších koláč, no neviete aký? My sme vyskúšali recept na tento skvelý koláčik, ktorý sme dochutili čerstvnými čučoriedkami a ríbezlovým kompótom. A výsledok? Bol skutočne vynikajúci a môžeme ho len odporučiť.
Čo potrebujeme na jeho prípravu?
2 veľké vajcia (alebo 3 malé)
1 šálka kryštálového cukru
1 šálka kyslej smotany
1/2 hrnčeka olivového oleja
1 vanilínový cukor
kúsok soli
2 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok
citrónová kôra, citrónová šťava
ovocie
Postup
Prvá miska: Vajcia s cukrom miešame mixérom na maximálnych otáčkach približne päť minút. Následne pridáme smotanu, olej, vanilkový cukor, štipku soli a premiešame na nižšej rýchlosti.
Druhá miska: Zmiešame múku s kypriacim práškom. Zmes postupne pridávame do prvej misky, pričom pomaly premiešavame ručnou metličkou. Dochutíme citrónovou kôrou a citrónovou šťavou.
Následne do cesta primiešali čučoriedky.
Cesto vylejeme do tortovej formy a na vrch poukladáme ešte ďalšie ovocie, my sme zvolili ríbezle, môžete dať ďalšie čučoriedky.
Pečieme na 180 st. približne 30 minút, prípadne podľa potreby dlhšie.
Dobrú chuť.