Vyskúšali sme: Čučoriedkovo – ríbezľový koláč prevoňaný citrónom

Chcete pripraviť pre vašich najbližších koláč, no neviete aký? My sme vyskúšali recept na tento skvelý koláčik, ktorý sme dochutili čerstvnými čučoriedkami a ríbezlovým kompótom. A výsledok? Bol skutočne vynikajúci a môžeme ho len odporučiť.

Čo potrebujeme na jeho prípravu?

2 veľké vajcia (alebo 3 malé)

1 šálka kryštálového cukru

1 šálka kyslej smotany

1/2 hrnčeka olivového oleja

1 vanilínový cukor

kúsok soli

2 hrnčeky polohrubej múky

1 kypriaci prášok

citrónová kôra, citrónová šťava

ovocie

Postup

Prvá miska: Vajcia s cukrom miešame mixérom na maximálnych otáčkach približne päť minút. Následne pridáme smotanu, olej, vanilkový cukor, štipku soli a premiešame na nižšej rýchlosti.

Druhá miska: Zmiešame múku s kypriacim práškom. Zmes postupne pridávame do prvej misky, pričom pomaly premiešavame ručnou metličkou. Dochutíme citrónovou kôrou a citrónovou šťavou.

Následne do cesta primiešali čučoriedky.

Cesto vylejeme do tortovej formy a na vrch poukladáme ešte ďalšie ovocie, my sme zvolili ríbezle, môžete dať ďalšie čučoriedky.

Pečieme na 180 st. približne 30 minút, prípadne podľa potreby dlhšie.

Dobrú chuť.