Príprava piškótového cesta je nenáročná, rýchla a výsledok je zaručene vynikajúci. Okrem toho môžete cesto skombinovať s rôznymi plnkami, pudingom či ovocím a vznikne vám skvelý zákusok, ktorým potešíte celé vaše okolie.
My sme vyskúšali nižšie uvedený recept a výsledok bol výborný. Cesto sme následne rozkrojili na dve polovice a naplnili pudingovou plnkou, na vrch a kraje torty sme použili tvarohovo-smotanovú plnku. Ovocie samozrejme nemohlo chýbať.
Čo potrebujeme?
6 vajec
10 PL vlažnej vody
10 PL kryštálového cukru
10 PL polohrubej múky
1 prášok do pečiva
*PL – plná lyžica
Príprava
Oddelíme si žĺtka od bielkov. V osobitnej miske vymiešame bielka do tuhého snehu.
V druhej miske máme 6 žĺtkov, ktoré zmiešame do hustej hmoty s cukrom. Následne pridáme vodu a opäť spolu premiešame. Nakoniec do cesta vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Keď máme žĺtkovú zmes hotovú, primiešame do nej sneh z bielkov.
Pečieme na 180 stupňoch, približne 20 až 25 minút.