Pripravte si spolu s nami výborný kysnutý závin, ktorý bude mäkký ešte aj o tri dni. Naplniť ho môžete kakaovou zmesou, prípadne makom či inou náplňou podľa vašej chuti.
- 125 ml teplé mlieko
- 1,5 polievková lyžica kryštálový cukor
- 13 g čerstvé droždie
- 300 g polohrubá múka
- štipka soľ
- 1 vajce
PLNKA:
- 3 polievkové lyžice kakao
- 3 polievkové lyžice práškový cukor
- olej na potretie
-
Pripravíme si kvások tak, že do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Poriadne premiešame.
-
Do väčšej misky si pripravíme múku, soľ, vajce a olej. Pridáme kvások a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
-
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, potrieme olejom a posypeme pripravenou zmesou kakaa a cukru.
-
Pripravený závin zvinieme a kraje podohneme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte podkysnúť, kým sa nám nahrieva rúra.
-
Závin pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút.
-
Po upečení posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU