Vynikajúci kysnutý závin, ktorý je mäkký aj po troch dňoch od prípravy

Pripravte si spolu s nami výborný kysnutý závin, ktorý bude mäkký ešte aj o tri dni. Naplniť ho môžete kakaovou zmesou, prípadne makom či inou náplňou podľa vašej chuti.

  • 125 ml teplé mlieko
  • 1,5 polievková lyžica kryštálový cukor
  • 13 g čerstvé droždie
  • 300 g polohrubá múka
  • štipka soľ
  • 1 vajce

PLNKA:

  • 3 polievkové lyžice kakao
  • 3 polievkové lyžice práškový cukor
  • olej na potretie
  1. Pripravíme si kvások tak, že do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Poriadne premiešame.

  2. Do väčšej misky si pripravíme múku, soľ, vajce a olej. Pridáme kvások a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, potrieme olejom a posypeme pripravenou zmesou kakaa a cukru.

  4. Pripravený závin zvinieme a kraje podohneme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte podkysnúť, kým sa nám nahrieva rúra.

  5. Závin pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút.

  6. Po upečení posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU