Zdravšia varianta Sacherovej torty z ovsených vločiek: Musíte vyskúšať

Foto: Instagram

Ak ste sa od nového roka rozhodli zdravšie stravovať, no je pre vás ťažké vzdať sa sladkého, vyskúšajte pripravovať koláče na zdravší spôsob. Nižšie nájdete skvelý recept na Sacherovú tortu z ovsených vločiek a špaldovej múky. Celá torta má približne 900 kalórií.

 

Na tento chutný koláčik potrebujeme:

50g pomletých ovsených vločiek
50g špaldovej múky
3 vajcia, 1 marhuľa (alebo pol banánu)
20g kakao
1 kypriaci prášok do pečiva
100 ml mlieka
20g čokoládového proteínu
nejaké sladidlo
20 + 20 g vysokopercentnej čokolády
marhulový džem

Postup si môžete pozrieť priamo v instagramovom príspevku nižšie:

View this post on Instagram

Kto zboznuje marhule a cokoladu, alebo proste Sacher tortu, ale zaroven sa snazi jest zdravsie, tato torticka bude prenho 🤗 kedze som dostala domaci marhulovy dzem bez cukru so steviou, hned ma napadol tento recept. Sice som minula polku vzacnej flasky, ale snad este nejaku dostanem😂 Doma mi bolo oznamene, ze zatial najlepsia torta/kolac aky som kedy napiekla 🥰 a ja len suhlasim, urcite som ju nerobila naposledy. Paci sa receptik: 🍰50g pomletych ovsenych vlociek 🍰50g spaldovej muky 🍰 3 vajcia 🍰 1 marhula (alebo pol bananu) 🍰 20g kakao 🍰 1 kypriaci prasok do peciva 🍰 100 ml mlieka 🍰20g cokoladoveho proteinu 🍰nejake sladidlo 🍰 20 + 20 g vysokopercentnej cokolady 🍰 marhulovy dzem Najprv si pomelieme ovsene vlocky. Pridame k nim muku, kakao, protein. Nasledne rozmixujeme zltka s marhulou a mliekom. Vsetko zmiesame. Cokoladu rozpustime v troche mlieka v mikrovlnke a ked trochu vychladne, primiesame do cesta. Bielka vyslahame a pridame k zmesi. Nakoniec pridame kypriaci prasok. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pecenie (mnozstvo je na malu formu, s priemerom 18cm) a nechame piect na 180stupnov cca 35 minut, treba skusit sparatkom ci uz je prepecena. Po vybrati z rury, cca po 10 minutach odrezeme vrch (ten kopcek) a otocime dolu hlavou, dame dole papier a vlozime naspat do formy. (Vrch bude zarucene rovny). Po vychladnuti prerezeme na polovicu a natrieme poriadnou vrstvou dzemu. Ja som pouzila domaci dzem bez cukru, so steviou. Polozime nan druhu vrstvu. Nasledne som si rozpustila dalsich 20g cokolady a natrela na vrch. Boky som vynechala, aby som zbytocne nepridavala kalorie, ale kludne ju natrite aj na bokoch. Nechala som 10 min chladit a na to som spravila napis Sacher 🤗 Cela ma 900 kcal, 120g S, 30g T, 50g B. Tento kusok na fotke je 1/8 🤗😍 . #dnesjem #dnespeciem #sacher #sachertorta #sachertorte #fitsacher #torta #fitrecepty #fitrecept #healthycake #chocolatecake #cokoladovykolac #mnam #marhule #recept #recepty #foodporn # cokolada #zdravejedlo #bezcukru #dnesjim #fitreceptysk

A post shared by Andrea (@fit.and.rea) on