Výborný a rýchly domáci chlieb bez miesenia

Foto: pixabay.com

Pripravte si spolu s nami rýchly domáci chlieb bez miesenia. Recept je skutočne nenáročný, a preto ho určite zvládne aj začiatočník, ktorý ešte nemá v pečení veľa skúseností.

Prep Time 30 mins
Cook Time 40 mins

Ingredients
  

  • 500 ml teplá voda
  • 2 čajové lyžičky kryštálový cukor
  • 1 kocka čerstvé droždie
  • 600 g hladká múka
  • 3 čajové lyžičky soľ
  • 1 polievková lyžica rasca
  • 2 polievkové lyžice ocot

Instructions
 

  • V teplej vode si rozpustíme cukor a droždie. Kvások necháme 5 minút odpočívať.
  • Vo väčšej miske si zmiešame múku, soľ, rascu a ocot.
  • Do misky pridáme kvások a papečkou premiešame, cesto však nemiesime.
  • Cesto zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť na teplom mieste 20 minút.
  • Potom cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a vytvarujeme z neho bochník.
  • Bochník preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho odpočívať, kým sa nám nahreje rúra.
  • Do vyhriatej rúry dáme na jej dno hrniec s horúcou vodou a vložíme pripravený chlieb, ktorý pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov a ďalších 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Chlebík necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU