Výborný a rýchly domáci chlieb bez miesenia

Pripravte si spolu s nami rýchly domáci chlieb bez miesenia. Recept je skutočne nenáročný, a preto ho určite zvládne aj začiatočník, ktorý ešte nemá v pečení veľa skúseností.

  • 500 ml teplá voda
  • 2 čajové lyžičky kryštálový cukor
  • 1 kocka čerstvé droždie
  • 600 g hladká múka
  • 3 čajové lyžičky soľ
  • 1 polievková lyžica rasca
  • 2 polievkové lyžice ocot
  1. V teplej vode si rozpustíme cukor a droždie. Kvások necháme 5 minút odpočívať.

  2. Vo väčšej miske si zmiešame múku, soľ, rascu a ocot.

  3. Do misky pridáme kvások a papečkou premiešame, cesto však nemiesime.

  4. Cesto zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť na teplom mieste 20 minút.

  5. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a vytvarujeme z neho bochník.

  6. Bochník preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho odpočívať, kým sa nám nahreje rúra.

  7. Do vyhriatej rúry dáme na jej dno hrniec s horúcou vodou a vložíme pripravený chlieb, ktorý pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov a ďalších 25 minút pri teplote 180 stupňov.

  8. Chlebík necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU