Voňavé broskyne s hriešnou čokoládou v lístkovom ceste. Hotové za pár minút!

Lístkové cesto v kombinácii s čerstvým ovocím je nezameniteľná kombinácia, ktorá si ihneď získa veľkých i malých. Existuje veľa možností, ako vytvoriť rýchlo chutnú maškrtu, ktorá k tomu nie je ani finančne náročná.

Chutné čerstvé broskyne v kombinácii s čokoládou, obalené lístkovým cestom, ktoré môžete dozdobiť kopčekom zmrzliny, dali by ste si?

Potrebujeme:

460g lístkové cesto

broskyne (cca. 3 ks)

60 g čokolády

trstinový cukor

vajce

Postup:

Broskyne vyumývame, rozrežeme na polovicu a vyberieme kôstky. Do vyhĺbeného miesta, kde bola predtým kôstka, poukladáme čokoládové kúsky.

Rozložte si jeden plát lístkového cesta a poukladajte naň broskyne rozkrojenou častou naplnenou čokoládou smerom nadol tak, aby ste medzi nimi nechali dostatok voľného miesta.

Cesto potrite vajíčkom. Pripravte si druhú časť lístkového cesta, ktorú rozvalkajte na väčší rozmer, ako má prvá časť s broskyňami.

Rozvalkané cesto položte na broskyne a opatrne pozatláčajte okolo každej, aby ste vytvorili pekné kopčeky a zároveň sa cesto po okraji broskyne spojilo s druhý, podkladovým cestom.

Zoberte si okrúhle vykrajovadlo, ktorým vykrojíte broskyňu obalenú cestom. Guľky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a vrch posypeme trstinovým cukrom.

Pečieme pri teplote 200° po dobu 20 minút.

Servírovať môžeme napríklad s kopčekom zmrzliny. Dobrú chuť!

Fotonávod si môžete pozrieť >>TU.

Zdroj: ricette.giallozafferano.it