Tortine s ryžou, špenátom a tuniakom, inšpirované tradičným sicílskym receptom

Ak vás už omrzeli bežné recepty, ktoré pripravujete vašim najbližším stále dookola, vyskúšajte tieto talianske ryžové tortiny, ktoré si možno zamilujete. Nenáročný recept pritom aj poteší vašu peňaženku.

Na prípravu tohto receptu potrebujeme len pár surovín, čo je veľmi pozitívne.

Potrebujeme

280 g ryže

100 g tuniaka v olivovom oleji

125 g baby špenátu

500 g zeleninového vývaru

olivový olej

1 šalotku

soľ

Na obalenie:

strúhanka

2 vajcia

soľ, korenie

Príprava

Na olivovom oleji si opražíme šalotku približne na 5 minút, pridáme ryžu, ktorú podlejeme zeleninovým vývarom. Varíme pol hodinu, niekedy v polovici tohto času pridáme umytý špenát, ktorý zmiešame s ryžou. Necháme povariť za stáleho miešania. Dajte pozor, aby ryža neostala veľmi mokrá.

Po dovarení pridajte tuniaka z konzervy. Následne ryžu nechajte odpočívať a vychladnúť v chladničke.

Z ryže si pravíme placky, ktoré obalíme vo vajci a strúhanke. V rozpálenom oleji placky osmažíme približne dve minúty do zlatista. Poukladáme na servítky,  aby mohol olej odkvapkať.

Dobrú chuť!