Tip na skvelý obed: Vietnamské smažené závitky s bravčovým mäsom

Ak neviete čo uvariť na obed, vyskúšajte niečo nové, čím by ste prekvapili vašich najblížších. Nižšie si môžete pozrieť postup na Vietnamské smažené závitky plnené bravčovým mäsom, pre lepšiu predstavu pripájame aj video.

Ingrediencie

ryžový papier
900 g mletého bravčového mäsa (môžte nahradiť akýmkoľvek)
čierne huby (júdášovo ucho)
kryštálové rezance
sójové klíčky
kaleráb, mrkva, cibuľa
korenie kari alebo čilli
vajíčka
rybacia omáčka
soľ
olej
pivo

Postup

Najskôr si do vody namočíme kryštálové rezance a takisto aj huby, ktoré namočíme do teplej vody so štipkou soli.
Očistíme si kaleráb a mrkvu, ktoré nastrúhame, cibuľku nakrájame na malé kocky, nasypeme do misky a sklenené rezance si nastriháme k tomu.

Judášovo ucho si ešte raz premyjeme a nakrájame na tenké prúžky.

Pridáme ich k zelenine a taktiež aj opláchnuté sójové klíčky, ďalej mleté mäso a vajíčka. Všetko premiešame a vytvoríme masu, ktorá bude držať, prípadne pridáme ešte jedno vajce, aby bola kompaktnejšia. Nesmie chýbať rybia omáčka a korenie.

Do taniera si nalejeme pivo a ryžový papier namáčame, a pár sekúnd necháme zmäknúť.
Zoberieme si trochu zo zmesi a uložíme ju nie úplne ku kraju ani do stredu a zabalíme, ohneme oba okraje a stočíme. Ak máte dostatok času, rolky môžete vysmažiť aj na dvakrát, budú tak chrumkavejšie.

Dobrú chuť.

youtube.com