Vyskúšajte tento jednoduchý a veľmi chutný recept, na ktorom si pochutí či už celá vaša rodina alebo aj priatelia. Jeho príprava vám pritom nezaberie ani hodinu. Určite sa ho oplatí vyskúšať.
- 250 g polohrubá múka
- 100 g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 100 g maslo
- 2 vajíčka
- 125 ml mlieko
- 1 balíček cukrárenské želé – červené
-
Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny. Postupne zapracujeme žĺtka, múku, prášok do pečiva a vlažné mlieko. Z bielkov si urobíme tuhý sneh, do ktorého pridáme štipku soli.
-
Sneh zľahka zamiešame do cesta. Vylejeme do vymazanej formy, vyhladíme a dáme piecť na 20 minút do rúry, vyhriatej na 180 stupňov. Po upečení, necháme korpus poriadne vychladnúť.
-
Očistíme si jahody, umyjeme a osušíme pomocou čistej utierky. Ovocie poukladáme na korpus a uvaríme si želatínu podľa návodu.
-
Ovocie postupne zalievame želatínou. Pomôžeme si lyžicou. Keď sú jahody celé zakryté, koláč necháme dobre stuhnúť a môžeme krájať.
Fitness kakaový koláč, na ktorom si môžete pochutnať bez výčitiek