Neodmysliteľnou súčasťou leta je sezónne ovocie, ktoré dozrieva v letných mesiacoch a môžeme si tak na ňom v týchto týždňoch dosýta pochutiť. Medzi ne patrí aj ríbezlie, ktoré sa hodí skvele do koláčov. Práve jeho kyslastá chuť sa dopĺňa so sladkým cestom a vzniká tak božská kombinácia.
Ak máte doma tieto lahodné červené bobuľky, vyskúšajte rýchly ríbezľový koláč s mrveničkou. Jeho príprava vám zaberie len pár minút.
Potrebujeme:
300 g polohrubej múky
180 g kryštálového cukru
1 sáčok prášku do pečiva
2 vajcia
4 lyžice oleja
250 ml mlieka
300 g červených ríbezlí
Na mrveničku si pripravíme:
80 g hrubej múky
40 g kryštálového cukru
50 g masla
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C, teplovzdušnú na 160 °C. Koláčovú formu s priemerom asi 30 cm vymastíme rukou lyžičkou masla. Posypeme hrubou múkou, zvyšok vysypeme.