Jeden z najobľúbenejších dezertov: Recept na rýchle tiramisu si zamilujete!

Taliansky dezert tiramisu pochádza z Benátok a jeho názov znamená “vytiahni ma hore”, voľne preložené teda ako “zlepši mi náladu”.  Ak ste niekedy túto pochúťku ochutnali, určite ste si jeho sladkú a lahodnú chuť ihneď zamilovali. 

Ak uprednostňujete koláče, ktoré netreba dlho pripravovať, tak tento recept na rýchle tiramisu bude pre vás vhodný a zároveň si aj skvele na ňom pochutíte. A keby len vy, ale aj vaša rodina, kamaráti či návšteva.

Potrebujeme:

120 ml studeného espresa

75 ml kávového likéru

350 g syra mascarpone

3 polievkové lyžice jemného kryštálového cukru

360 ml smotany na šľahanie

14 podlhovastých piškót

Postup

V miske zmiešame vychladnutú kávu s likérom a odložíme bokom.

V druhej miske vyšľaháme metličkou zo 1 – 2 minúty mascarpone s cukrom. V ďalšej miske vyšľaháme smotanu, aby držala tvar a primiešame ju do druhej misky so syrovou zmesou.

Na dno servírovacej misky dáme niekoľko lyžíc syrovej hmoty. Namočíme piškótu do prvej misky s kávou a položíme na syrovú hmotu. Takto zakryjeme piškótami celý spodok.

Na piškóty rozotrieme ďalšiu časť syrovej hmoty, na ne opäť namečené piškóty v káve a takto opakujeme, až kým neminieme všetky suroviny.

Posledná vrstva bude mascarpone vrstva. Zakryte priesvitnou fóliou a nechajte odpočívať v chladničke zo 4 hodiny. Pred servírovaním posypte postrúhanou čokoládou.

Dobrú chuť 🙂