Chcete prekvapiť vašu rodinu, priateľov či známych chutnou tortou, no nemáte veľa času? Siahnite po tomto skvelom recepte. Rýchla jahodová torta, ktorá nielen pekne vyzerá, ale aj fantasticky chutí poteší úplne všetkých, nepohrdnú ňou ani žiadne deti.
Príprava tejto lahodnej torty trvá skutočne iba pár minút. Určite ju vyskúšajte.
Potrebné prísady
700 g jahody
250 g okrúhle piškóty
3 ks kyslá smotana 16%
600 g tvaroh
1 balíček škoricový cukor
3 balíčky vanilkový cukor
práškový cukor – podľa chuti
jahodový sirup
podlhovasté piškóty
granko
Postup prípravy
Na spodok nádoby, najlepšie okrúhlej tortovej formy, ukladáme piškóty, ktoré polejeme jahodovým sirupom alebo šťavou z jahôd.
Vo väčšej miske si vymiešame tvaroh, kyslé smotany, cukor vanilkový aj škoricový podľa chuti. Vymixujeme na hladký krém. Ak chceme, môžme do polovice zmesi vmiešať granko.
Na piškóty natrieme prvú vrstvu smotanovej zmesi, ďalej poukladáme opäť vrstvu piškót, pokrájané jahody, ďaľšiu vrstvu krému a opäť, piškóty s jahodami, až kým neminieme všetky suroviny.
Vrch torty môžeme dozdobiť celými jahodami alebo aj iným ovocím. Prikryjeme a vložíme do chladničky odležať, najlepšie do druhého dňa. Po odstránení tortovej formy nalepíme okolo celej torty podlhovasté piškóty.
Dobrú chuť.