Neviete čo variť no vaša rodina si priam želá mäsový pokrm? V tom prípade vyskúšajte chutné pečené bravčové kotletky, na ktorých si určite pochutnajú úplne všetci za každých okolností. Nech sa páči, nižšie recept.
Ingrediencie
4 plátky kotlety odkostené
4 plátky debrecínky alebo kvalitnej šunky
8 plátkov údeného syra
4 plátky Farmárskej slaniny
čierne mleté korenie
soľ
2 paradajky
1/2 väčšej červenej kápie
1 hlávka cesnaku
1 malá cibuľa
200 ml silného mäsového vývaru alebo bujón
1 smotana na šľahanie
Postup
Plátky kotlety si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý kúsok položíme plátok šunky a po dvoch plátkoch syra. Rolky pevne zrolujeme, obalíme plátkom slaniny a poukladáme na vymastený plech.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky, kápiu na kocky a paradajky na osem dielov. Všetko naukladáme okolo k rolkám .
Do vývaru alebo bujónu vmiešame šľahačku a zalejeme ním celý plech. Pečieme hodinu na 180 až 200 stupňov.
Môžete použiť menší plech, aby sa tekutina veľmi nezredukovala a zostal tak výborný výpek.
Ako prílohu môžete udusiť ryžu, do ktorej zamiešate opraženú cibuľu a sterilizovaný hrášok.
toprecepty.cz