Dnes vám ponúkame recept na fantastickú tortu, do ktorej miesto bežného cukru môžete primiešať zdravšiu variantu sladidla podľa toho, čo preferujete. Rozhodne týmto sladkým skvostom potešíte celé vaše okolie.
Nech sa páči recept.
Potrebujeme
Korpus
(18 až 20 cm tortová forma) ⠀
5 vajec
50-100g sladidla (každý podľa chuti a životného štýlu)⠀
40g kakaa⠀
Žĺtka vyšľaháme so sladidlom do tuhej peny, pridáme kakao a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme asi 30 minút na 180°C.⠀
Krém č. 1: čokoládový
200 g jemného tvarohu
50g horkej čokolády min. 80 %
20g sladidla
20g masla
1 PL kakaa
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli s maslom a sladidlom. Necháme trochu vychladnúť a postupne primiešavame do tvarohu, kým nám nevznikne hladký krém.
Krém č. 2: kávový
550g mascarpone
2PL silnej kávy
1PL citrónovej šťavy
40g sladidla
vanilka
Všetky prísady vymiešame do hladkého krému. Korpus prerežeme na štyri časti, natierame striedavo plnkami a ozdobíme.