Neviete čo variť? Rýchle marinované kuracie prsia so zemiakovou kašou

Tento recept je hotový za niekoľko minút a je tak vhodný na rýchlu prípravu obeda či večere, keď sa vám nechce rozmýšľať, čo variť. Mäsko môžete dať do marinády deň vopred a na nasledujúci deň už iba opečiete.

Na marinádu potrebujeme

1 vajce
2PL oleja
1 PL kečup
1ČL sladkej červenej papriky
1/2čl sušeného čili
1čl sušeného cesnaku
soľ, čierne korenie

Postup

Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Prísady na marinádu dobre premiešame a namočíme do nej mäso najlepšie na noc alebo aspoň na pár hodín.

Mäso opečieme na strednom stupni, akonáhle marináda chytí hnedú farbu, otočíme a opekáme z druhej strany. Ako prílohu môžme zvoliť zemiaky na akýkoľvek spôsob. My sme zvolili zemiakovú kašu a ako oblohu rukolu, červenú kapustu a paradajku.

Dobrú chuť!

recepis.sk