Pripravte si spolu s nami rýchly domáci chlieb bez miesenia. Recept je skutočne nenáročný, a preto ho určite zvládne aj začiatočník, ktorý ešte nemá v pečení veľa skúseností.
- 500 ml teplá voda
- 2 čajové lyžičky kryštálový cukor
- 1 kocka čerstvé droždie
- 600 g hladká múka
- 3 čajové lyžičky soľ
- 1 polievková lyžica rasca
- 2 polievkové lyžice ocot
-
V teplej vode si rozpustíme cukor a droždie. Kvások necháme 5 minút odpočívať.
-
Vo väčšej miske si zmiešame múku, soľ, rascu a ocot.
-
Do misky pridáme kvások a papečkou premiešame, cesto však nemiesime.
-
Cesto zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť na teplom mieste 20 minút.
-
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a vytvarujeme z neho bochník.
-
Bochník preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho odpočívať, kým sa nám nahreje rúra.
-
Do vyhriatej rúry dáme na jej dno hrniec s horúcou vodou a vložíme pripravený chlieb, ktorý pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov a ďalších 25 minút pri teplote 180 stupňov.
-
Chlebík necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!
Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU