Posledné zbohom v krematóriu: Najťažšie chvíle pre Gottove dcéry, Charlottka chýbala

  • Najťažšie chvíle pre dcéry Karla Gotta

Pred dvomi týždňami, v utorok 1. októbra nás navždy opustil jeden z najúspešnejších spevákov Česko-Slovenska, nezabudnuteľný Karel Gott. Zomrel vo veku 80 rokov na následky dlhej a ťažkej choroby, pričom ešte v septembri informoval fanúšikov, že sa lieči na akútnu leukémiu.

 

V sobotu 12. októbra sa v Katedrále sv. Víta na Pražskom hrade viedla zádušná omša na počesť maestra, ktorej sa zúčastnila rodina, priatelia a niekoľko známych osobností či predstavitelia štátu.

Na omši boli prítomné aj Gottove najmladšie dcéry Charlotte Ella (13) a Nelly Sofia (11), ktoré celú rozlúčku veľmi statočne znášali.

>>>Jedno z posledných videí Karla Gotta: Darček, ktorý ho v lete dojal k slzám

Najťažší moment nasledoval po omši, keď rakvu niesli pred katedrálu k pohrebnému autu. Práve vtedy Gottovi najbližší kráčali za truhlou, zatiaľ čo sa chrámom rozoznela maestrova krásna pieseň Už z hor zní zvon.

Poslední cesta Karla Gotta

Poslední cesta Karla Gotta. Doprovodila ho na ní jeho píseň Už z hor zní zvon. Rozezněl se i největší český zvon Zikmund.

Uverejnil používateľ ČT24 Sobota 12. októbra 2019

 

Kým sa obe dievčatká celú dobu držali v blízkosti maminky Ivany a snažili sa neplakať, posledné zbohom v krematóriu už bola dať ockovi len mladšia Nellinka.

Ako uvádza zdroj pre blesk.cz, pre Charlottku to už bolo veľmi ťažké a tak ostala v aute.

blesk.cz