Rýchly, jednoduchý a chutný. Presne taký je tento fantastický koláč, ktorý sa po dozdobení ovocím stane rozhodne najkrajšou časťou na vašom stole. Rodina, priatelia či pozvaní hostia ho určite náležite ocenia.
Čo potrebujeme na prípravu?
300 g práškového cukru
120 ml oleja
290 g hladkej múky
200 ml vody
6 vajec
1 vanilkový cukor
postrúhanú citrónovú kôru
1 kypriaci prášok
štipka soli
POSTUP
V jednej miske spolu premiešame múku, kypriaci prášok, práškový cukor a trochu soli.
Do druhej misky oddelíme žĺtka od bielkov. K žĺtkom prilejeme vodu a olej, nastrúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna, vanilkový cukor a ručnou metličkou na šľahanie spolu premiešame.
Tekutú zmes vylejeme do prvej misky s múkou a cukrom, a metličkou poriadne vymiešame. Následne si z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh.
Sneh opatrne primiešame do cesta.
Pripravenú zmes vylejeme do formy a pečieme približne hodinu na 160°, v teplovzdušnej rúre 45 – 50 min na 150° na spodnej priečke. Po dopečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a dozdobíme.
VIDEO