Zabudnite na klasiku. Rýchle tiramisu s malinami a mätou

Jeden z najobľúbenejších talianskych dezertov, ktorý si získal obrovskú obľubu po celom svete, by mal byť držaný v chladničke niekoľko hodín, no pri pomyslení na jeho lahodnú chuť zmizne skôr, ako si to vôbec stihnete uvedomiť.

Pripravte si tiramisu na rýchly spôsob.

Potrebujeme: 

500 g syr mascarpone

5 ks vajcia

1 vanilkový cukor

100  g práškový cukor

4 lyžice mletej kávy

2 ks škoricové tyčinky

18 ks dlhých piškót

10 g kakaový prášok

60 ml likér amaretto

250 g malín

6 stoniek mäty

Postup:

Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme na hustý sneh, v druhej miske mixérom zmiešame žĺtka s práškovým cukrom, aby nám taktiež vznikla hustá konzistencia.

Do misky vložíme mascarpone, pridáme vanilkový cukor a dobre premiešame. Žĺtkovú hmutu a sneh z bielkov jemne primiešame k syru. Ručne poriadne vyšľaháme, aby sme dostali homogénnu zmes.

Mletú kávu a škoricové tyčinky zalejeme vriacou vodou.

Do malých mištišiek rozlomíme na polovicu dlhé piškóty, tak aby pokryli dno. Nalejeme na ne 10 ml amaretta a približne 40 ml uvarenej kávy. Následne dáme na piškóty pripravenú zmes z mascrpone a môžeme dať zachladiť do chladničky.

Pred podávaním posypeme kakaom a dozdobíme malinami s mätou.

Zdroj, Foto: eda.ru