Jeden z najobľúbenejších talianskych dezertov, ktorý si získal obrovskú obľubu po celom svete, by mal byť držaný v chladničke niekoľko hodín, no pri pomyslení na jeho lahodnú chuť zmizne skôr, ako si to vôbec stihnete uvedomiť.
Pripravte si tiramisu na rýchly spôsob.
Potrebujeme:
500 g syr mascarpone
5 ks vajcia
1 vanilkový cukor
100 g práškový cukor
4 lyžice mletej kávy
2 ks škoricové tyčinky
18 ks dlhých piškót
10 g kakaový prášok
60 ml likér amaretto
250 g malín
6 stoniek mäty
Postup:
Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme na hustý sneh, v druhej miske mixérom zmiešame žĺtka s práškovým cukrom, aby nám taktiež vznikla hustá konzistencia.
Do misky vložíme mascarpone, pridáme vanilkový cukor a dobre premiešame. Žĺtkovú hmutu a sneh z bielkov jemne primiešame k syru. Ručne poriadne vyšľaháme, aby sme dostali homogénnu zmes.
Mletú kávu a škoricové tyčinky zalejeme vriacou vodou.
Do malých mištišiek rozlomíme na polovicu dlhé piškóty, tak aby pokryli dno. Nalejeme na ne 10 ml amaretta a približne 40 ml uvarenej kávy. Následne dáme na piškóty pripravenú zmes z mascrpone a môžeme dať zachladiť do chladničky.
Pred podávaním posypeme kakaom a dozdobíme malinami s mätou.
Zdroj, Foto: eda.ru