Ak rozmýšľate, že by ste niečo chutné upiekli, no minuli sa vám vajíčka alebo sa živočíšnym produktom vyhýbate, vyskúšajte tento skvelý recept na perník. Cesto vymiešate skutočne za pár minút a jeho prípravu tak zvládnu aj začiatočníci. Koláč sme osobne vyskúšali.
Na perník potrebujeme:
1 hrnček oleja
2 hrnčeky vody
400 g slivkového džemu (nie príliš hustý)
2 hrnčeky práškového cukru
4 hrnčeky hladkej múky
20 g prášku do pečiva
6 lyžíc kakaa
lyžičku mletej škorice
(1 hrnček = 200 ml)
POSTUP:
1. miska: Zmiešame olej, vodu a džem.
2. miska: Múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a škoricu spolu premiešame, prilejeme tekutú zmes z prvej misky. Všetko dôkladne zmiešame do celistvej hmoty.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 35 minút na 200°C.
Po dopečení potrieme vrch džemom a rozpustenou čokoládou.
Dobrú chuť 🙂