Vynikajúci perník prevoňaný škoricou bez použitia vajíčok

Ak rozmýšľate, že by ste niečo chutné upiekli, no minuli sa vám vajíčka alebo sa živočíšnym produktom vyhýbate, vyskúšajte tento skvelý recept na perník. Cesto vymiešate skutočne za pár minút a jeho prípravu tak zvládnu aj začiatočníci. Koláč sme osobne vyskúšali.

Na perník potrebujeme:

1 hrnček oleja

2 hrnčeky vody

400 g slivkového džemu (nie príliš hustý)

2 hrnčeky práškového cukru

4 hrnčeky hladkej múky

20 g prášku do pečiva

6 lyžíc kakaa

lyžičku mletej škorice

(1 hrnček = 200 ml)

 

POSTUP:

1. miska: Zmiešame olej, vodu a džem.

2. miska: Múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a škoricu spolu premiešame, prilejeme tekutú zmes z prvej misky. Všetko dôkladne zmiešame do celistvej hmoty.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme 35 minút na 200°C.

Po dopečení potrieme vrch džemom a rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť 🙂