Ak ste milovníkom Lotus keksíkov rovnako ako my, vyskúšajte si pripraviť tento výnimočný dezert, ktorým potešíte vycibrený jazyk každého maškrtníka.
- 250 g Lotus keksíkov
- 115 g maslo
Plnka
- 500 g mascarpone
- 250 g kyslá smotana
- 160 g práškový cukor
- 1 vajce
- 2 čajové lyžičky vanilkovej pasty
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
-
V mixéri rozdrvíme keksíky, pridáme maslo izbovej teploty a mixujeme spolu, kým sa suroviny nespoja.
-
Na dno formy vystlanej papierom na pečenie utlačíme keksíky lyžicou rovnomerne.
-
Krém pripravíme tak, že všetky suroviny na krém dáme do jednej misky a mixérom rozmixujeme.
-
Vylejeme do formy a jemne pobúchame. Vložíme do rúry vyhriatej na 155 stupňov a pečieme 35 – 40 minút.
-
Po dopečení necháme v otvorenej rúre aspoň pol hodiny, aby nepopraskal.
-
Vrch potrieme Lotus nátierkou, ktorú na pár sekúnd roztopíme v mikrovlnke. Dobrú chuť!
>>>Jednoduché koláčiky z lístkového cesta, pudingu a ovocia, ktoré zvládne pripraviť každý