Recept, ktorý sa môže zdať ťažký, no v skutočnosti ide o pravý opak. Najlepšie chutí čerstvo pripravený, ešte teplý a skvele sa hodí aj ako príloha ku koláčom či k panettone. Dezert však nie je vhodný pre deti, nakoľko obsahuje víno.
Náročnosť prípravy je nízka a zaberie vám približne desať minút vášho času.
Čo potrebujeme na prípravu pre 4 osoby?
6 lyžíc cukru
6 žĺtkov
6 lyžíc vína Marsala (alebo iného bieleho sladkého vína)
Príprava
- Žĺtka oddelíme od bielkov.
- Do misky pridáme žĺtka s cukrom a šľaháme elektrickým mixérom, kým zmes nie je spenená a belavá.
- Postupne pridáme Marsalu a pokračujeme v šľahaní.
- Zmes dáme do menšej kovovej misky a položíme ju nad väčší hrniec, v ktorom necháme zovrieť vodu.
- Vaječný krém miešame nad parou, kým nezhustne. Môže to trvať približne 10 minút.
Zabaione naservírujeme do pohárov alebo na koláč a podávame ešte teplé.
Zdroj: giallozafferano.it, Foto: pixabay.com