Dvadsaťročný AJ doplatil na hlad a svoju zábudlivosť tým najhorším spôsobom. Krátko po tom, čo si na obed naservíroval uvarené cestoviny, zomrel. Za jeho rýchlu a na prvý pohľad nejasnú smrť mohla chyba, ktorú často robíme aj my!
Keď si mladý študent AJ ešte v roku 2008 pochutnával na uvarených cestovinách, netušil, že budú jeho posledným jedlom. Krátko po tom, čo skonzumoval tento rýchly obed, ktorý si sám pred dvoma dňami navaril, pocítil nevoľnosť, bolesť brucha a začala ho trápiť i hnačka.
AJ ihneď siahol po lieku, ktorý mal zmierniť jeho tráviace ťažkosti a následne si ľahol do postele. O niekoľko hodín sa zobudil celý prepotený. Dotackal sa do kúpelne, kde odpadol. A práve tam ho našiel bezvládne ležať jeho kamarát. Ten okamžite zalarmoval záchranárov. Bohužiaľ, tí mu už nedokázali pomôcť. AJ skonal pri prevoze do neďalekej nemocnice.
Táto záhadná smrť vŕtala v hlave istému doktorovi Bernardovi, ktorý sa rozhodol preskúmať pozadie tohto tragického konca a zistiť pravú príčinu AJ-ovej predčasnej smrti. A podarilo sa mu to. Doktor Bernard prišiel po desiatich rokoch so šokujúcim záverom. A to, že mladík zomrel na zriedkavú otravu jedlom, ktorú spôsobila baktéria cereus. Tá spôsobila zlyhanie pečene v dôsledku reakcie toxínov z cestovín a podaným liekom na nevoľnosť.
Mladík sa totiž dopustil fatálnej chyby tým, že cestoviny nechal po uvarení dva dni položene bokom a až potom ich dal do chladničky. Po troch dňoch ich vytiahol a následne zohrial v mikrovlnnej rúre. Dr. Bernard na magro tohto smutného prípadu dodáva: ,,Ak jedlo nevonia dobre, je lepšie byť opatrný, ako to neskôr ľutovať.”