Pravý taliansky čokoládový koláč s ricottou a mascarpone

Talianska kuchyňa patrí medzi jednu z tých najlepších na svete a vždy sa oplatí ňou inšpirovať. Vyniká aj svojimi dezertami a koláčikmi, ktoré si vás získajú lahodnou a nezameniteľnou chuťou. Stačí použiť napríklad typicky talianske suroviny ako je mascarpone a ricotta, a úspech je zaručený.

Na tento výborný taliansky koláč budeme potrebovať:

200g mascarpone

200g ricotty

100g práškového cukru

100g horkej čokolády

400g maslových sušienok

4-5 PL kakaa

200g masla

Postup:

Najskôr si pripravíme krém. Zmiešame ricottu, mascarpone, cukor a čokoládu postrúhanú na hrubom strúhadle. Zmes miešame, kým nevznikne hustý, hladký krém. Ten následne odložíme na pár minút do chladničky, kým si nepripravíme sušienkové cesto.

Maslové sušienky si rozdrvíme, zmiešame s kakaom a maslom. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie až za okraje. Na spodok formy, ale aj na jej okraj zatlačíme polovicu sušienkového cesta. Potom do neho vylejeme pripravený krém a na vrch opäť dáme zvyšok sušienok.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 25 minút.

giallozafferano.it