Pikantné Pasta alla vesuviana s tradičnou stredomorskou chuťou Neapolského zálivu

Rýchle a chutné cestoviny so stredomorskou a mierne pikantnou príchuťou, evokujúce energiu Vesuvu, stále činnej sopky na Neapolskom zálive. Geniálne je, že túto omáčku môžete podávať s akýmikoľvek cestovinami, či už špagetami, penne alebo fussili. Hodia sa naozaj ku všetkému.

Ak chcete narýchlo pripraviť nejaké chutné a lahodné jedlo, tak siahnite po tradičnom talianskom recepte na cestoviny.

Potrebujeme:

320 g špagiet alebo iných cestovín

feferonka

400 g lúpaných paradajok

čierne olivy

100 g mozzarella

20 g kapary

červenú cibuľu

olivový olej

soľ, oregano

Príprava:

Najskôr si nakrájame cibuľu, čierne olivy a feferonku. Zoberieme mozzarellu, ktorú taktiež opatrne pokrájame na menšie kúsky. Na panvicu dáme rozohriať olivový olej a následne na ňom opražíme cibuľku s kúskami feferonky. Podlejeme kúskom vody a počkáme, kým nie je cibuľa pripravená do zlatista.

Pridáme olúpané a pokrájané paradajky, a pomaly premiešame.

Nakoniec pridáme olivy, kapary a dochutíme soľou. Na miernom ohni necháme povariť zo 12 minút. Medzitým si v druhom hrnci uvaríme cestoviny.

Keď je omáčka hotová, primiešame do nej na kúsky pokrájanú mozzarellu a voňavé čerstvé oregano.

Cestoviny zmiešajte s pripravenou omáčkou a môžete podávať. Dobrú chuť.

Zdroj: giallozafferano.it | Foto: Instagram, YouTube