Rýchle a chutné cestoviny so stredomorskou a mierne pikantnou príchuťou, evokujúce energiu Vesuvu, stále činnej sopky na Neapolskom zálive. Geniálne je, že túto omáčku môžete podávať s akýmikoľvek cestovinami, či už špagetami, penne alebo fussili. Hodia sa naozaj ku všetkému.
Ak chcete narýchlo pripraviť nejaké chutné a lahodné jedlo, tak siahnite po tradičnom talianskom recepte na cestoviny.
Potrebujeme:
320 g špagiet alebo iných cestovín
feferonka
400 g lúpaných paradajok
čierne olivy
100 g mozzarella
20 g kapary
červenú cibuľu
olivový olej
soľ, oregano
Príprava:
Najskôr si nakrájame cibuľu, čierne olivy a feferonku. Zoberieme mozzarellu, ktorú taktiež opatrne pokrájame na menšie kúsky. Na panvicu dáme rozohriať olivový olej a následne na ňom opražíme cibuľku s kúskami feferonky. Podlejeme kúskom vody a počkáme, kým nie je cibuľa pripravená do zlatista.
Pridáme olúpané a pokrájané paradajky, a pomaly premiešame.
Nakoniec pridáme olivy, kapary a dochutíme soľou. Na miernom ohni necháme povariť zo 12 minút. Medzitým si v druhom hrnci uvaríme cestoviny.
Keď je omáčka hotová, primiešame do nej na kúsky pokrájanú mozzarellu a voňavé čerstvé oregano.
Cestoviny zmiešajte s pripravenou omáčkou a môžete podávať. Dobrú chuť.
Zdroj: giallozafferano.it | Foto: Instagram, YouTube