Fantastický rýchly obed: Fettuccine s lososovými kúskami a smotanovým pestom

Neviete čo uvariť na obed alebo večeru? Pripravte si skutočne rýchle jedlo pre nenáročných, stačí jednoducho iba uvariť a všetko spolu zmiešať. Za pár minút tak máte na tanieri vynikajúci obed.

Prísady

250g široké rezance (fettuccine)
200g čerstvý alebo údený losos
200g cherry paradajky
200ml smotana na šľahanie
smotanový syr
citrónová šťava
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
10 dkg bazalky
olivový olej alebo maslo

Postup

Rezance uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody.

Nakrájame si lososa na menšie kocky a zľahka opečieme s kúskom masla. Pridáme koreniny.

Do väčšej panvice kvapneme olivový olej alebo maslo a na plátkoch cesnaku rybu orestujeme domäkka cca 5 minút.

Zalejeme smotanou spolu so syrom, po chvíli pridáme nakrájané paradajky a znovu povaríme.
Nakoniec už zmes iba dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a bazalkou.

Cestoviny scedíme, ale nepremývame vodou a ešte zahorúca ich primiešame k lososovo-smotanovej omáčke.

Dobrú chuť.