Fantastický jablkovo-smotanový koláč s pudingom: Oplatí sa ho vyskúšať!

Dali by ste si jabĺčkový koláč, no chceli by ste vyskúšať niečo iné, ako osvedčenú klasiku našich mám? Vyskúšajte tento skvelý jablkovo-smotanový koláč, ktorý by mohol vyhovieť aj tomu najnáročnejšiemu ochutnávačovi.

Koláč nie je náročný na prípravu a určite ho zvládne každý.

Na cesto potrebujeme:

5 vajec

190 g masla

225 g cukru

štipku soli

225 g polohrubej múky

Plnka

1 kg jabĺk

500 ml mlieka

50 g cukru

1 balíček vanilkového pudingu v prášku

trochu citrónovej šťavy

Poleva

250 g hustej kyslej smotany

50 g cukru

2 balíčky vanilkového cukru

3 vajcia

POSTUP

Oddelíme žĺtka od bielkov, pričom z bielka vyšľaháme tuhý sneh, ktorý odložíme na chvíľu na chladné miesto.

Zo žĺtkov, z cukru a soli vymiešame krém. Postupne vmiešame múku,  roztopené maslo a na koniec sneh z bielkov.

Plnka: Jabĺčka ošúpeme, vyberieme jadrovník a pokrájame na dieliky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding (presný postup je na obale pudingu).

Cesto rozotrieme na vymastený plech posypaný strúhankou. Na cesto vylejeme pripravený puding, na ktorý poukladáme nakrájané jablkové kúsky.

Poleva: Kyslú smotanu rozmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a vajciami. Túto pripravenú polevu vylejeme na jablká.

Rúru si predhrejeme na 175 st. a koláč pečieme na spodnej mriežke po dobu 40 až 45 minút.

Dobrú chuť.