Torta je nadýchaná a jemná, pričom sa hodí na každú príležitosť a jej základ k tomu netvoria žiadne presladené plnky, takže nezaťaží žalúdok. Aj keď je pečená, jej výhodou je nenáročnejšia príprava a tak ju zvládne upiecť skutočne každý.
Čo potrebujeme na prípravu tejto skvelej torty?
Na cesto
4 vajíčka
150 g práškového cukru
200 g rastlinného tuku Hera
50 g hladkej múky
1 vanilkový cukor
šťava z 2 pomarančov
kôra z jedného pomaranča
50 g mletých orechov
1 ČL kypriaceho prášku
štipka soli
Na polevu
100 g horkej čokolády
50 g Hera
Na ozdobu
plátky pomaranča
orechy
Postup
V miske vyšľaháme do peny žĺtky, práškový aj vanilkový cukor, Heru, mleté orechy a pomarančovú kôru.
Ďalej prisypeme múku s kypriacim práškom a pomarančovú šťavu.
V druhej miske si z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Následne sneh pomaly vmiešame do cesta.
Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto.
Tortu pečieme v rozohriatej rúre asi 40 minút na 160 stupňov.
Po upečení necháme tortu vychladnúť a polejeme ju čokoládovou polevou, ktorú pripravíme rozpustením čokolády a Hery. Na záver ju môžeme ozdobiť plátkami pomaranča a orechami.
pecenijeradost.cz