Fantastická pomarančová torta s čokoládovou polevou: Pripraviť ju zvládne každý

Torta je nadýchaná a jemná, pričom sa hodí na každú príležitosť a jej základ k tomu netvoria žiadne presladené plnky, takže nezaťaží žalúdok. Aj keď je pečená, jej výhodou je nenáročnejšia príprava a tak ju zvládne upiecť skutočne každý. 

Čo potrebujeme na prípravu tejto skvelej torty?

Na cesto

4 vajíčka
150 g práškového cukru
200 g rastlinného tuku Hera
50 g hladkej múky
1 vanilkový cukor
šťava z 2 pomarančov
kôra z jedného pomaranča
50 g mletých orechov
1 ČL kypriaceho prášku
štipka soli

Na polevu

100 g horkej čokolády
50 g Hera

Na ozdobu

plátky pomaranča
orechy

Postup

V miske vyšľaháme do peny žĺtky, práškový aj vanilkový cukor, Heru, mleté orechy a pomarančovú kôru.

Ďalej prisypeme múku s kypriacim práškom a pomarančovú šťavu.

V druhej miske si z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Následne sneh pomaly vmiešame do cesta.

Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto.

Tortu pečieme v rozohriatej rúre asi 40 minút na 160 stupňov.

Po upečení necháme tortu vychladnúť a polejeme ju čokoládovou polevou, ktorú pripravíme rozpustením čokolády a Hery. Na záver ju môžeme ozdobiť plátkami pomaranča a orechami.

pecenijeradost.cz