Taliansky puding Zabaione: Príprava vám zaberie 10 minút

Recept, ktorý sa môže zdať ťažký, no v skutočnosti ide o pravý opak. Najlepšie chutí čerstvo pripravený, ešte teplý a skvele sa hodí aj ako príloha ku koláčom či k panettone. Dezert však nie je vhodný pre deti, nakoľko obsahuje víno.

Náročnosť prípravy je nízka a zaberie vám približne desať minút vášho času.

Čo potrebujeme na prípravu pre 4 osoby?

6 lyžíc cukru

6 žĺtkov

6 lyžíc vína Marsala (alebo iného bieleho sladkého vína)

Príprava

  • Žĺtka oddelíme od bielkov.
  • Do misky pridáme žĺtka s cukrom a šľaháme elektrickým mixérom, kým zmes nie je spenená a belavá.
  • Postupne pridáme Marsalu a pokračujeme v šľahaní.
  • Zmes dáme do menšej kovovej misky a položíme ju nad väčší hrniec, v ktorom necháme zovrieť vodu.
  • Vaječný krém miešame nad parou, kým nezhustne. Môže to trvať približne 10 minút.

Zabaione naservírujeme do pohárov alebo na koláč a podávame ešte teplé.

Zdroj: giallozafferano.it, Foto: pixabay.com