Ani vy nedáte dopustiť na domáce pečivo, ktoré rozvoniava po celom dome? Upečte si spolu s nami výborné pletienky, ktoré zvládne aj začiatočník a vaša rodina vás bude za ne milovať.
- 250 ml teplé mlieko
- 1 čajová lyžička kryštálový cukor
- 22 g čerstvé droždie
- 500 g hladká múka
- 1,5 čajová lyžička soľ
- 2 polievkové lyžice olej
- mlieko na potretie
-
Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme 5 minút odpočívať.
-
Vo väčšej miske si zmiešame múku, soľ a olej. Pridáme kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme hodinu vykysnúť.
-
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vytvoríme pletienky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút podkysnúť.
-
Pletienky potrieme mliekom a vložíme do vyhriatej rúry, do ktorej sme dali hrniec s horúcou vodou.
-
Pletienky pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
-
Upečené pečivo necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!
Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU