Ak vás už omrzeli bežné recepty, ktoré pripravujete vašim najbližším stále dookola, vyskúšajte tieto talianske ryžové tortiny, ktoré si možno zamilujete. Nenáročný recept pritom aj poteší vašu peňaženku.
Na prípravu tohto receptu potrebujeme len pár surovín, čo je veľmi pozitívne.
Potrebujeme
280 g ryže
100 g tuniaka v olivovom oleji
125 g baby špenátu
500 g zeleninového vývaru
olivový olej
1 šalotku
soľ
Na obalenie:
strúhanka
2 vajcia
soľ, korenie
Príprava
Na olivovom oleji si opražíme šalotku približne na 5 minút, pridáme ryžu, ktorú podlejeme zeleninovým vývarom. Varíme pol hodinu, niekedy v polovici tohto času pridáme umytý špenát, ktorý zmiešame s ryžou. Necháme povariť za stáleho miešania. Dajte pozor, aby ryža neostala veľmi mokrá.
Po dovarení pridajte tuniaka z konzervy. Následne ryžu nechajte odpočívať a vychladnúť v chladničke.
Z ryže si pravíme placky, ktoré obalíme vo vajci a strúhanke. V rozpálenom oleji placky osmažíme približne dve minúty do zlatista. Poukladáme na servítky, aby mohol olej odkvapkať.
Dobrú chuť!