Rýchla čučoriedková roládka vhodná aj pre diabetikov

Túto rýchlo upečenú roládu ochutenú čučoriedkami si môžete pripraviť klasicky s cukrom, ako aj na dia spôsob bez pridaného sladidla. Vhodná je teda aj pre skupinu ľudí, ktorí sa cukru musia vyhýbať zo zdravotných dôvodov.

Čo potrebujeme na prípravu?

Prísady

20 g kokosovej alebo mandľovej múky

5 vajec

1 lyžička škorice

1 lyžička prášku do pečiva

Krém

400 g mascarpone

250 g tvarohu

čučoriedky

čučoriedkový džem bez cukru/ kto chce môže s cukrom/

Postup

So štipkou soli si vyšľaháme bielka a zvlášť vyšľaháme žĺtka s múkou, škoricou a práškom do pečiva, ktoré potom primiešame k bielkam.

Na papieri na pečenie si cesto roztiahneme do obdĺžnika a pečieme asi 15 až 30 minút na 170 stupňoch.

Upečené a ešte stále teplé cesto si aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Potom jemne rozbalíme, natrieme čučoriedkovým krémom, ktorý sme si vymiešali z uvedených surovín a znovu zrolujeme do tvaru rolády.

Vrch rolády môžeme ešte prípadne ozdobiť  zvyšnými čučoriedkami.

Instagram