Túto rýchlo upečenú roládu ochutenú čučoriedkami si môžete pripraviť klasicky s cukrom, ako aj na dia spôsob bez pridaného sladidla. Vhodná je teda aj pre skupinu ľudí, ktorí sa cukru musia vyhýbať zo zdravotných dôvodov.
Čo potrebujeme na prípravu?
Prísady
20 g kokosovej alebo mandľovej múky
5 vajec
1 lyžička škorice
1 lyžička prášku do pečiva
Krém
400 g mascarpone
250 g tvarohu
čučoriedky
čučoriedkový džem bez cukru/ kto chce môže s cukrom/
Postup
So štipkou soli si vyšľaháme bielka a zvlášť vyšľaháme žĺtka s múkou, škoricou a práškom do pečiva, ktoré potom primiešame k bielkam.
Na papieri na pečenie si cesto roztiahneme do obdĺžnika a pečieme asi 15 až 30 minút na 170 stupňoch.
Upečené a ešte stále teplé cesto si aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Potom jemne rozbalíme, natrieme čučoriedkovým krémom, ktorý sme si vymiešali z uvedených surovín a znovu zrolujeme do tvaru rolády.
Vrch rolády môžeme ešte prípadne ozdobiť zvyšnými čučoriedkami.