K Vianociam neodmysliteľne patria aj tradičné koláče, bez ktorých by najkrajšie sviatky v roku neboli tým pravým. A práve linecké koláčiky plnené džemom nesmú chýbať na žiadnom sviatočnom stole.
Pripravte si linecké koláčiky podľa nasledovného receptu:
Potrebujeme:
750 g hladká múka špeciál (pre zdravšiu variantu špaldová)
500 g masla
250 g práškový cukor
1 ks vanilínový cukor
3 ks žĺtok
nastrúhaná citrónová
Postup:
Žĺtky vypracujeme so zmäknutým maslom, pridáme práškový a vanilínový cukor, a môžeme dochutiť aj citrónovou kôrou, ktorá dá koláčikom skvelú chuť. Nakoniec zapracujeme postupne múku, až kým nie je cesto celistvé. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odpočívať približne hodinu.
Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a môžeme začať vykrajovať formičkami tvary koláčikov.
Koláčiky poukladáme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie.
Pečieme 8 – 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Po dopočení spájame koláčiky džemom a vrch môžeme dozdobiť buď čokoládou alebo práškovým cukrom.
Dobrú chuť 🙂