Zdravý ovocný koláč zo špaldovej múky, ktorý si ihneď zamilujete

Aj vy zbožňujete ovocné koláče, ktoré sú priam ozdobou každého stola? Tento jablkovo-broskyňový je vhodný ako na raňajky, tak aj na večeru, pre rodinu či návštevu. Zasýti a navyše obsahuje zdravšiu bio múku aj cukor.

Vyskúšaje upiecť tento skvelý koláčik.

Prísady

250 g ovocia (broskyne, jablká, jahody,… – podľa výberu)
100 g celozrnnej špaldovej múky
100 ml vody
2 vajcia
20 g kokosového cukru
štipka prášku do pečiva, škorice, perníkového korenia

Postup

Najskôr si vyšľaháme do peny žĺtka s cukrom, potom pridáme múku, vodu, prášok do pečiva, škoricu, perníkové korenie a všetko spolu vymiešame. Ďalej spracujeme bielka so štipkou soli na sneh a pomaly primiešavame do cesta.

Formu si vymažeme kokosovým olejom (ak nemáte, môže byť aj obyčajný) a cesto vylejeme.

Ovocie si nakrájame na menšie kúsky a posypeme ním koláč.

Pečieme na 180 stupňoch približne 25 minút, podľa potreby prípadne aj trochu dlhšie.

Dobrú chuť!

Instagram