Týchto 12 druhov ovocia a zeleniny obsahujú najviac pesticídov. Bežne ich jete aj vy

I keď si myslíme, že jeme zdravé potraviny, pravda môže byť úplne iná. Podľa najnovšej správy týkajúcej sa pesticídov, až 70% bežne pestovaných ovocí a zeleniny obsahuje až 230 rôznych druhov škodlivín.

 

Analýza založená na vzorkách testovaných Ministerstvom poľnohospodárstva v USA zistila, že najviac pesticídov sa nachádza v jahodách a špenáte. Čo je ešte šokujúcejšie, jedna vzorka jahôd bola pozitívne testovaná na 20 rôznych pesticídov a špenát obsahoval takmer dvojnásobok škondlivín, ako akékoľvek iné ovocie či zelenina.

Po jahodách a špenáte sa na zozname objavili aj nektárinky, jablká, hrozno, broskyne, čerešne, hrušky, zeler, zemiaky a paprika.

Foto: pixabay.com

Viac ako 98% broskýň, čerešní a jabĺk obsahuje aspoň jeden pesticíd.

Štúdie sa teraz venujú otázke, ako veľmi môžu pesticídy vplývať na naše zdravie, je na to však potrebných viac výskumov.

Ktoré ovocie a zelenina je na tom lepšie a obsahujú najmenej pesticídov?

Patrí medzi ne avokádo, kukurica, ananás, kapusta, cibuľa, hrášok, papája, špargľa, mango, baklažán, kiwi, melón, karfiol, brokolica.

time.com, pixabay