Pannkakor alebo pravé švédske palacinky s ríbezľovou náplňou

Švédske palacinky, teda pannkakor sú takmer rovnaké ako tie americké či francúzske, no sú typické tým, že sa do nich nepridáva droždie. Vďaka tomu získajú lahodnú chuť, ktorú ešte viac umocní svieža ovocná náplň. Už sa len do nich s chuťou zahryznúť.

Na prípravu cesta potrebujeme:

200 gramov múky

2 vajcia

250 ml mlieka

maslo

štipka soli

Postup:

Do misky dajte múku s mliekom a poriadne ich ručne vymiešajte. Následne pridajte vajcia so soľou. Zmes nechajte 30 minút odpočívať.

Na panvicu dajte rozpáliť maslo. Keď je už dostatočne horúce, postupne cesto vylievajte na panvicu, aby ste pokryli celý jej povrch. Nechajte opiecť pár minút z každej strany.

Palacinky môžete naplniť ovocnou náplňou a posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.