Najlepšia jesenná torta LEN z 3 surovín: Zvládne ju naozaj každý!

Chcete svojim blízkym naservírovať niečo dobré, no zároveň nemáte veľa času nazvyš? Alebo sa u vás objavila nečakaná návšteva? Žiadny problém. S touto tortou si uctíte každého a zároveň vám nezaberie ani veľa času. Určite stojí za vyskúšanie.

Prinášame vám recept na gaštanovú tortu s mascarpone, ktorá je ako stvorená na jesenné obdobie. Najlepšie na nej je to, že okrem toho, že chutí skvele, stačí na ňu naozaj minimum surovín. Takže, hor sa do pečenia!

Ingrediencie:

5 vajíčok

500 g gaštanového pyré

250 g mascarpone + 125 g gaštanového pyré

Postup:

Oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s 500 g gaštanového pyré. Sneh zľahka zamiešame do gaštanovej zmesi, vylejeme do tortovej formy, na ktorej spodku máme papier na pečenie.

Dáme piecť na 180°C na cca 30 minút. Aby sme zistili, či je cesto upečené, skúšame test špajdlou. Na vrch vychladnutého korpusu natierame krém, vymiešaný z mascarpone a 125 g gaštanového pyré. Pre potešenie môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinkami alebo rôznym ovocím, napríklad čučoriedkami.

A takto sme ho pre vás vyskúšali my. Dobrú chuť!

Foto: peepl.sk

Instagram, Autor